جنس پیچ و مهره ها و پوشش آنها
جنس و آبکاری انواع پیچ ها- شخر پیچ

جنس پیچ و مهره ها و پوشش آنها

سلام به همراهان همیشگی شهرپیچ. در این مقاله برای شما توضیحاتی در خصوص شناخت جنس انواع پیچ و مهره ها و انواع آبکاری پیچ مهره ها آورده شده است.شما می توانید برای کسب اطلاعات و خرید محصولات ما با ما در تماس باشید.

شناخت جنس انواع پیچ و مهره ها

انواع پیچ و مهره ها با توجه به کاربرد بسیار گسترده پیج ها در صنایع و جایگاه های مختلف،جنس آن ها متناسب با شرایط و الزامات محیط استفاده تعیین می گردد.

پارامترهایی همچون مقاومت به تحمل فشار،زنگ زدگی،وزن،انتقال جریان برق و ده ها عامل متنوع دیگر در انتخاب جنس پیچ و مهره ها موثرند.

در ادامه به برخی از پرکاربردترین جنس های مورد استفاده در ساخت پیچ و مهره اشاره می کنیم:

پیچ و مهره با جنس فولاد

رایج ترین ماده در ساخت پیچ و مهره ها  فولاد می باشد. قیمت نسبتاً پایین ، در عین خاص بسیار مناسب فولادها موجب کاربرد گسترده آنها در این صنعت گردیده است. فولادها به عنوان گسترده ترین و متنوع ترین آلیاژ های موجود در بین فلزات، انتخاب‌های متنوعی را متناسب با شرایط عملکرد پیچ و مهره ها پیش روی مهندسان قرار می دهد به عنوان مثال متناسب با نیروی اعمال شده بر پیچ ها، گرید های متنوعی از فولاد با خواص مکانیکی و تحمل فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به استفاده بسیار زیاد از پیچ و مهره های فولادی استاندارد های متنوع برای تولید آنها ایجاد گردیده است. برای آشنایی بیشتر با پیچ و مهره های فولادی می توانید به مقاله “پیچ خشکه چیست؟ مراجعه نمایید.

پیچ و مهره خشکه-شهرپیچ

پیچ و مهره با جنس آلومینیوم

آلومینیوم ها در مقایسه با پیچ های فولادی قیمت بسیار بالاتری دارند. استفاده از این پیچ ها به دلیل وزن بسیار پایین آنها نسبت به پیچ های مشابه فولادی در سازه هایی که پارامترهای کاهش وزن اهمیت زیادی دارد دارای جایگاه ویژه می باشد. به علاوه از آنجا که آلومینیوم قابلیت براق شدن بالایی دارد و در مواردی که محصول ارزش زیبایی شناختی بالایی داشته باشد استفاده از پیچ های آلومینیومی مفید است.

پیچ و مهره آلومینیوم-شهرپیچ

 

 مس

این گزینه بهترین انتخاب برای مقاومت در برابر خوردگی را ارائه می دهد. در مونتاژ محصولات در محیط های بسیار خورنده مانند آب شور، استفاده از پیچ های مسی مفید می باشد. لازم به ذکر است به منظور استحکام بیشتر معمولا با فلزاتی چون نیکل مخلوط می گردد. در برخی از موارد که انتقال جریان الکتریکی از پیچ مدنظر است نیز می توان از پیچ های مسی استفاده کرد.

پیچ و مهره مسی-شهرپیچ

برلیوم

استفاده از برلیان در ساخت پیچ و مهره ها، وزن نهایی را به شدت کاهش می دهد. اگر چه شکننده بودن این فلز باعث می گردد در مواردی که نیروی برشی زیادی روی پیچ اعمال می گردد پیچ های برلیومی گزینه مناسبی نباشند.

پیچ و مهره برلیوم-شهرپیچ

تیتانیوم

تیتانیوم فلزی است که، وقتی پارامترهای سبکی و استحکام به طور همزمان مدنظر باشد، بهترین گزینه در دنیا می باشد؛ به طوری که پیچ های استفاده شده در هواپیما ها عمدتاً از جنس تیتانیوم میباشد. امروزه برخی صنایع دیگر مانند صنعت خودرو نیز استفاده از این پیچ‌ها را آغاز نموده اند. مهمترین نقطه ضعف پیچ های تیتانیومی قیمت بسیار بالای آنها میباشد.

پیچ و مهره تیتانیوم-شهرپیچ

پلاستیک

با پیشرفت روز افزون صنعت پلاستیک و ساخت گریدهای پلاستیک با مقاومت بالا ، استفاده از پیچ های پلاستیکی هم گسترش یافته است. اگرچه تحمل بار این پیچ ها نسبت به پیچ های فلزی کمتر است اما به دلیل مقاومت پلاستیک ها در برابر خوردگی و قیمت پایین آنها ، استفاده از پیچ های پلاستیکی در مواردی که بار زیادی روی آنها نباشد و در مجاورت محیط های خورنده مانند استخرهای آب باشند، رایج گردیده است.

پیچ و مهره پلاستیک-شهرپیچ

انواع پوشش های پیچ و مهره ها

گاهی با توجه به شرایط محل استفاده پیچ و مهره ها برای عملکرد هر چه بهتر آنها چه از لحاظ سهولت استفاده و چه طول عمر مفید از فرایندهای پوشش دهی کمک گرفته می شود. در ادامه به چند مورد از پرکاربردترین پوشش های مورد استفاده در تولید پیچ و مهره ها اشاره می کنیم.

پوشش پیچ و مهره ها با روی

روی به دلیل محافظت فلز پایه در برابر خوردگی در عین قیمت پایین، جزو رایج ترین پوشش ها برای پیچ و مهره ها است.این مقاومت آنها را در برابر اکسید شدن مثل زنگ زدگی بالا می برد. به طور کلی دو نوع پوشش روز وجود دارد.

  • پوشش روی سفید
  • پوشش روی زرد

آبکاری روی می تواند متناسب با اهداف مد نظر از یک پوشش نازک به ضخامت حدود ۳ تا ۵ میکرومتر برای رسیدن به ظاهر زیباتر پیچ و مهره ها ،تا پوشش های ضخیم با ضخامت حدود ۱۲ میکرومتر دارای مقاومت بالا به خوردگی را شامل گردد.

پوشش پیچ و مهره ها با فسفات

پیچ و مهره های دارای روکش فسفات شامل یک لایه پوشش نازک خاکستری مات هستند که از غوطه ور کردن آنها در حمام اسید فسفریک به دست می آید، که امکان تشکیل لایه ای از فسفات را روی سطح پیچ ها فراهم می آورد. این پوشش نسبت به پوشش روی مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارد و برای محیط هایی با رطوبت کمتر مناسب است. اما پوشش فسفات پایه عالی برای رنگ آمیزی و روان کاری می دهد.

پوش پیچ و مهره ها با راسپرت

پوشش راسپرت به عنوان یکی از روش‌های مدرن پوشش دهی فلزات مطرح گردیده است . این پوشش مقاومت بالایی در برابر خوردگی ایجاد می نماید. این پوشش شامل سه لایه است.

لایه اول روکش فلزی روی، لایه دوم فیلم تبدیل شیمیایی ، لایه سوم پوشش سطحی سرامیکی پخته است. استفاده از این پوشش می تواند مقاومت به خوردگی پیچ ها را تا حد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت مقاومت در تست سالت اسپری بالا برد.یکی دیگر از مزایای این روش پوشش دهی، امکان تولید پوشش در رنگ های متنوع می باشد، همچنین این پوشش قابلیت ترکیب با سایر پوشش ها برای دستیابی به خواص سفارشی را نیز دارد.

داکرومات

پوشش داکرومات رامی توان مخلوطی از پودر روی ،آلومینیوم ،کرومات و حلال آلی با مواد چسبنده معرفی نمود. این پوشش در دمای حدود ۳۰۰ درجه سانتیگراد پخت میگردد و مقاومت نسبتاً بالایی در برابر خوردگی ایجاد می نماید. به طوری که می‌توان گفت مقاومت آن حدود ۷ برابر روش پوشش دهی گالوانیزه می باشد.

روی-کبالت

پوشش دهی به وسیله روکش روی- کبالت در مقایسه با پوشش های روی، مقاومت بسیار بالاتری در برابر خوردگی ایجاد می نمایند. به طوری که می‌توان گفت حدود ۶ برابر مقاوم تر از پوشش روی می باشد. این نوع آبکاری، با توجه به هزینه های نسبتا پایین و مقرون به صرفه آن نسبت به روش‌های آبکاری با سایر آلیاژهای روی محبوب تر می باشد.

نیکل

پیچ های دارای پوشش نیکل، اغلب ابتدا مس اندود شده‌اند و پس از آن روکش نیکل به صورت الکترولیتی روی سطح مسی عمال می گردد. اغلب پیچ ها در مدارات الکتریکی به این روش پوشش دهی می گردند. به علاوه مصارفی که پیچ های تزیینی در آنها استفاده می گردد از از مهمترین مشتریان آبکاری نیکل در پیچ و مهره ها می باشند.

نظرات (2)

داود

نظر خاصی ندارم .